Водещи

сряда, 16 октомври 2024 г.

Перголата – красив навес, за чието изграждане ви е нужен добър профсионалист

Перголата – красив навес, за чието изграждане ви е нужен добър профсионалист

Често при планиране на местата за отдих в еднофамилни къщи и вили най-много време се отделя на навеса, който трябва да пази както от дъжд, така и от жаркото лятно слънце. Това не е изненадващо, тъй като на верандата или в градината на двора обитателите прекарват най-много време през топлите месеци. Един от многобройните варианти за навес е перголата – малко позната у нас конструкция, която носи безброй предимства, стига да се построи качествено.

Какво представлява перголата?

Накратко, перголата е вид покривна конструкция. Тя е навес, който се състои от колони, поддържащи покрива, а самият покрив е изграден от напречни греди и рафтери. Навесът може да бъде покрит с плътно покритие, но често се оставя отворен, за да се осигури само известна степен на засенчване.

Характерна черта на всяка пергола е максимално отвореното пространство. Много собственици на къщи и бизнес обекти избират този вид конструкция в качеството на навес, но имайте предвид, че перголите не се справят добре при обилни дъждове. Това, с което една добре построена пергола превъзхожда всеки друг навес, е естетиката. Тези съоръжения са красиви и могат да променят облика на дори най-скучното открито пространство.

Перголата се появява за първи път в Италия през 14-16 век в ролята на конструкция за поддържане на лозя. В оригиналния си формат тя няма покрив - той е заменен от гъстата мрежа на лозата, покриваща цялата покривна площ. В наши дни върху перголите се поставят плътни листа от поликарбонат, които вече осигуряват известна защита от дъжд, така че конструкцията не служи само за сянка.

Защо е важно перголите да се изработват от опитен професионален екип?

Изграждането на една красива и функционална пергола изисква внимателно обмисляне на нейния дизайн, като се обърне специално внимание на материалите и структурната цялост на съоръжението. Зле конструираните перголи страдат от различни проблеми, като нестабилност, бързо повреждане и риск за безопасността. Ето защо е изключително важно да бъдат построени професионално.

Ако искате да получите майсторско изпълнение с гаранция за качеството, можете да се свържете с фирма Global-rts, специализирана в изграждането на перголи както за частни домове, така и за хотели, заведения и дори магазини. Конструкциите, създавани от въпросната компания, са добра съвременна модификация на класическата пергола – вместо греди от масив, фирмата използва алуминиеви профили, чийто живот е много по-дълъг, без да е нужна поддръжка.

Качествено построената пергола може да издържи на агресивни атмосферни влияния, като вятър, дъжд и силна слънчева светлина. Използването на здрави материали като обработено срещу влага дърво и устойчив на ръжда метал предотвратява преждевременното износване и удължава живота на конструкцията.

Висококачествените материали и добре построена конструкция спестяват изискванията за поддръжка. Перголите на добрите производители не гният, не ръждясват и не се нуждаят от скъпи ремонти. Това означава също, че те не крият риск за здравето и живота на хората, които ги използват.

Добре изградената пергола не само функционира правилно, но и изглежда по-добре. Чистите линии, здравите връзки и вниманието към всеки детайл създават изискан, професионален облик на конструкцията, който подобрява цялостната визия на външното пространство. Перголите са с невероятно гъвкав дизайн. Някои модерни конструкции имат осветление, вентилатори и дори нагревателни елементи, които да удължат използването им вечер и през по-хладните месеци.

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2013 BG Real Estate